Miercuri, BNR a afisat un curs de 4,5631 lei/euro.

Leul a dat semne de revenire inca de miercuri, continuand sa se aprecieze si joi in fata euro.

Analistii si investitorii sunt tot mai atenti la politicile guvernului in materie fiscala si salariala, in conditiile in care economistii independenti si institutiile internationale considera ca deficitul bugetar al Romaniei ar putea creste la niveluri nesustenabile inca din acest an.

Analistii considera insa ca aprecierea leului ar putea fi una de durata, in contextul in care monedele din regiune sunt pe trend ascendent de circa doua saptamani.

"Evolutia buna a monedelor din regiune, din ultimele doua saptamani, a fost ignorata de leu. In plus, inca observam date economice bune (in ciuda riscurilor care apar la orizont)", arata un raport al ING Bank, citat de News.ro.

Euro ramane puternic in fata dolarului american, fiind cotat pe pietele internationale aproape de pragul de 1,08 dolari.

In raport cu leul, dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 4,2286 lei la 4,2229 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan international pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana.

Totodata, cursul francului elvetian a scazut de la 4,2568 lei la 4,2545 lei.