"Se consemneaza o relativa accentuare a fluctuatiilor cursului de schimb al leului pe fondul tensiunilor legate de situatia Greciei si al volatilitatii de pe pietele financiare internationale", a afirmat guvernatorul BNR. 

El a precizat ca, de obicei, banca centrala evita sa faca referiri la evolutia cursului, insa de aceasta data a facut o exceptie avand in vedere contextul international.

"Am vazut aceasta volatilitate mai mare a cursului, miscari de 4 bani, care altminteri n-ar fi anormale, inseamna 1%. Miscari de 1%, de 1 cent, intre euro si dolar se inregistreaza la cateva saptamani, frecvent, insa in cazul leului n-au prea fost. Am vazut ca se poate intampla si la noi. Asa ca impactul este (al situatiei din Grecia asupra cursului de schimb - n.r.). Nu i-am gasit motivatie, piata a fost subtire, nu s-au facut tranzactii, nu au iesit cine stie ce capitaluri. In consecinta, definitia noastra este ca aceasta volatilitate, fluctuatie a avut in special motive emotionale. Apoi tot singur s-a dus inapoi", a explicat guvernatorul BNR. 

Pe de alta parte, seful BNR a afirmat ca mai sunt posibile astfel de fluctuatii in perioada urmatoare.