Potrivit acestuia, Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic Transgaz SA, a câştigat concursul investiţional de privatizare a Vestmoldtransgaz.

"Aş dori să anunţ că în ziua de ieri, 26 februarie, Comisia pentru desfăşurarea concursurilor de privatizare a anunţat rezultatul concursurilor, unde Eurotransgaz SRL, la care asociat unic este Transgaz SA România, a devenit câştigătorul acestei competiţii. Prin intermediul acestui exerciţiu, trebuie să recunoaştem că Transgaz România şi, dacă vreţi, statul român şi-au confirmat bunele şi serioasele intenţii de a contribui la creşterea securităţii energetice a statului nostru", a afirmat Pavel Filip, citat de Agerpres.

Potrivit lui Pavel Filip, România reprezintă principalul partener al Republicii Moldova în ceea ce priveşte schimburile comerciale, însă, în acelaşi timp, ocupă prima poziţie a investiţiilor în această ţară.

"Cu toţii cunoaşteţi că Republica Moldova şi-a majorat exporturile pe piaţa Uniunii Europene şi a atins cotele de peste 65%, dar în acelaşi timp trebuie să vă spunem că schimburile cele mai înalte sunt cu România. Anul trecut, am atins cifra de 1,3 miliarde de dolari şi România este pe locul 1 nu doar când vorbim de schimburi comerciale, ci şi când vorbim de investiţii. Întreprinderile cu capital român sunt cele mai multe atunci când vorbim de capital străin în Republica Moldova", a afirmat premierul moldovean.

Acesta şi-a manifestat satisfacţia faţă de intrarea pe piaţa din Republica Moldova a Băncii Transilvania, care a devenit acţionar la Victoriabank.

"Venirea Băncii Transilvania în Republica Moldova nu trebuie privită doar ca o simplă investiţie sau doar ca o simplă achiziţie a unui pachet de acţiuni. Trebuie privită şi prin prisma că Republica Moldova a devenit un partener stabil şi este un semnal şi pentru alţi investitori", a subliniat premierul moldovean.

Pavel Filip a arătat că investiţiile Transgaz şi Banca Transilvania în Republica Moldova "înseamnă un credit de încredere".