De asemenea, CMA a impus si distribuitorului de medicamente Flynn Pharma o amenda de 5,2 milioane de lire sterline pentru rolul sau in majorarea cu 2.600% a pretului pentru acelasi medicament in 2012.

Grupul american Pfizer a produs singur acest medicament, sub marca Epanutin, dar in luna septembrie 2012 a vandut drepturile catre Flynn Pharma, care ulterior a schimbat denumirea medicamentului si preturile au crescut exploziv.

Autoritatea pentru reglementarea concurentei sustine ca sumele platite de sistemul national de sanatate din Marea Britanie (NHS) pentru capsulele de Epanutin au crescut de la 2 lire pe an in 2012 la aproape 50 de lire pe an in 2013.

"Aceste companii au exploatat in mod deliberat oportunitatea oferita de schimbarea marcii pentru a majora pretul unui medicament de baza pentru mii de pacienti. Aceste majorari extraordinare de pret au costat NHS si contribuabilii zeci de milioane de lire sterline", a declarat presedintele CMA, Philip Marsden.

In replica, Pfizer a respins concluziile anchetei si a anuntat ca va face recurs la amenda impusa de CMA. De asemenea, Pfizer a subliniat ca si dupa majorarea pretului, medicamentul Epanutin era cu 25 pana la 40% mai ieftin decat costul unui medicament similar produs de un alt furnizor al sistemului de sanatate.