Totul este insa faza preliminara si nu exista nicio garantie ca se va finaliza printr-un acord.

Purtatorii de cuvant ai Pfizer si Allergan au refuzat sa comenteze zvonurile si speculatiile de pe piata.  

Informatii au aparut la doar doua zile dupa ce directorul general de la Pfizer, Ian Read, a declarat ca analizeaza mai multe posibile tranzactii si ca este gata sa fie curajos.

"Acestei echipe manageriale nu ii este frica sa ia masuri curajoase si analizam oportunitatile. Atunci cand vom lua o decizie cu privire la cel mai bun mod de a creste valoarea vom face o miscare", a declarat Read.  

O eventuala preluare a Allergan de catre Pfizer, companie cu o valoare de piata de 219 miliarde dolari, ar da nastere celui mai mare grup farmaceutic din lume,  de 330 miliarde dolari, devansand Johnson & Johnson (278 miliarde dolari).

O oferta pentru Allergan, producatorul Botox, ar fi a doua tentativa a Pfizer de a prelua unul dintre principalii sai rivali, dupa ce anul trecut nu a reusit sa preia grupul anglo-suedez AstraZeneca Plc.  

Din 2014, sectorul farmaceutic a trecut printr-un val de fuziuni si achizitii, in urma caruia marii producatori de medicamente si-au preluat rivalii mai mici, iar numarul producatorilor de medicamente generice s-a redus in urma consolidarii.