"In 2014 am reusit sa consolidam pozitia de lider pe segmentul oncologic (...), iar in prezent suntem aproape de finalizarea investitiilor propuse in acest an de aproape 2 miloane de euro. Investitiile sunt centrate pe deschiderea de centre noi in provincie si de implementarea de module noi in cadrul spitalului OncoFort", a declarat actionarul companiei Gral Medical, Robert Serban.

Cele mai importante cresteri in perioada mentionata au fost realizate de nisa oncologica, unde Gral Medical a inregistrat un avans de aproape 35%, si de divizia de laboratoare, care a crescut cu peste 17%.

Tot in aceasta perioada, adresabilitatea pacientilor la serviciile medicale ale Gral a crescut cu 20% si s-a dublat interesul pacientilor pentru serviciile de second opinion si efectuarea de analize medicale speciale din sfera geneticii si biologiei moleculare.

Cea mai noua investitie Gral este serviciul de telemedicina in oncologie, destinat in special pacientilor din provincie.

"In prezent oferim serviciul de telemedicina oncologica in Pitesti, Valcea, Sibiu, Focsani si Ploiesti, iar in perioada urmatoare ne dorim ca harta telemedicinei sa includa si alte orase importante din tara", a declarat Robert Chitan, directorul de promovare-dezvoltare al Gral Medical.

Anul trecut, Gral Medical a inaugurat primul spital al companiei, OncoFort, dupa o investitie de 7 milioane de euro, si estima venituri de 4 milioane de euro pentru primul an de functionare a unitatii.

Spitalul este situat in zona Alba Iulia din Bucuresti, are o suprafata de 5.000 metri patrati si o capacitate de 50 de paturi, care va fi extinsa dupa un an la 100 de paturi. Unitatea cuprinde o sectie de radioterapie, o sectie de chimioterapie, blocul operator cu doua sali de operatii, departamentul de imagistica medicala si un centru de diagnostic rapid

Cele mai importante doua firme ale grupului sunt Gral Medical si Medical Center Gral, unde activeaza 24 de centre medicale si un spital, iar echipa medicala depaseste 1.200 de persoane. Grupul Gral este detinut de Robert si Georgeta Serban.

Pentru 2014, reteaua medicala privata Gral Medical si-a propus o crestere cu 20% a veniturilor, dupa ce a incheiat anul trecut cu un avans de 10%, la 18,2 milioane euro, sustinut de segmentul oncologic, divizia de laboratoare si centrele de imagistica medicala.