GSK si Interbrands Marketing & Distribution vor depune tranzactia spre aprobare Consiliului Concurentei din Romania, transmite Agerpres.

Pana la eventuala aprobare a acesteia de catre autoritati, Europharm Distributie ramane detinuta integral de GSK si continua sa fie gestionata ca parte a grupului. 

"Este un moment semnificativ pentru Europharm Distributie, care a devenit una dintre cele mai importante companii de distributie a produselor farmaceutice din Romania. Europharm Distributie joaca un rol important pe piata de distributie a produselor farmaceutice romanesti si pentru GSK in Romania, astfel ca, in analiza ofertei Interbrands, GSK a tinut cont de angajamentul cumparatorului pentru continuitatea afacerii si bunastarea angajatilor", a declarat George Katzourakis, SVP Head Europe Area, Pharma Europe. 

Prin decizia de vanzare, GSK Romania se aliniaza strategiei globale a companiei-mama, concentrandu-se pe activitatea de baza, aceea de a dezvolta si lansa noi medicamente si vaccinuri. 

Europharm Distributie este una dintre cele mai importante companii locale de distributie a medicamentelor (top 5), activa pe piata locala de peste 20 de ani, respectiv din anul 1994.