Aetna, a treia mare companie de asigurări medicale din Statele Unite în funcţie de vânzări, va primi o ofertă de 207 dolari pe acţiune, au declarat persoane apropiate situaţiei.

Preluarea, care ar reconfigura piaţa americană a medicamentelor cu prescripţie, este văzută drept o măsură defensivă, înainte de posibila intrare pe piaţa farmaceutică a retailerului online Amazon.

În ultimele luni, Amazon a obţinut autorizaţii pentru vânzări en-gros din partea autorităţilor americane, provocând zvonuri că ar putea începe să comercializeze medicamente cu prescripţie medicală prin intermediul platformei sale online.

Aetna a fost nevoită să renunţe la un acord de preluare convenit cu compania concurentă Humana, în valoare de 37 de miliarde de dolari, după ce acordul a fost blocat de autorităţile de reglementare, îngrijorate de impactul asupra concurenţei şi cumpărătorilor.

Din motive similare, Departamentul de Justiţie a blocat o fuziune de 54 de miliarde de dolari între companiile Anthem şi Cigna.

Analiştii speculează că Humana, Anthem şi Cigna ar putea analiza fuziuni cu retaileri mari, pentru a contracara creşterea preţurilor medicamentelor şi a costurilor, legate de legea Affordable Care Act (Obamacare).

Retaileri americani mari, cum sunt Walgreens şi Walmart, sunt consideraţi posibili cumpărători pentru aceste companii de asigurări medicale, potrivit analiştilor şi bancherilor.