Cele doua grupuri farmaceutice germane au ajuns la un acord de principiu, dar negociaza inca detaliile tranzactiei, au adaugat sursele citate.

Tranzactia ar presupune o plata in cash si un schimb de active din sectorul farmaceutic intre cele doua grupuri, care ar putea fi realizat prin crearea unei companii mixte, au continuat persoanele citate.

Merck si-ar consolida astfel operatiunile in zona dezvoltarii si productiei de medicamente, in timp ce Bayer si-ar imbogati portofoliul de produse de larg consum.

Divizia de produse de larg consum a Merck a fost vizata anterior si de alti concurenti din industrie, printre care Reckitt Benckiser, Procter & Gamble si Sanofi. Reckitt s-a retras din discutii din cauza pretului prea ridicat al activelor.

Daca Bayer nu va ajunge la un acord definitiv cu Merck, ofertantii anteriori sau alti investitori interesati ar putea relua discutiile, noteaza Bloomberg. Contactati de Bloomberg, reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze informatiile.

Sectorul farmaceutic traverseaza o perioada de activitate intensa in ceea ce priveste fuziunile si achizitiile intre companii. Pfizer si-a majorat vineri cu peste 7 miliarde de dolari oferta pentru preluarea grupului britanic AstraZeneca, la peste 106 miliarde de dolari.

Grupul elvetian Novartis a preluat in aprilie portofoliul de oncologie al GlaxoSmithKline intr-o tranzactie de 14,5 milkiarde de dolari. Totodata, Novartis a vandut catre Glaxo divizia de vaccinuri, pentru 5,25 miliarde de dolari, si catre Eli Lilly divizia de medicina veterinara, pentru 5,4 miliarde de dolari.