Ministrul Sanatatii, care a sustinut, sambata, o conferinta de presa la Ploiesti, a catalogat sistemul sanitar din Romania ca fiind "nemultumitor" atat pentru pacienti, cat si pentru cadrele medicale, dar si pentru ministerul de resort, scrie Mediafax.

In acest context, Nicolaescu a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca cea mai mare problema a sistemului sanitar romanesc este finantarea, urmata de problema infrastructurii.

"Am facut un calcul. Daca ar trebui sa refacem toata infrastructura din Romania la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om gasi, nu stiu sa va spun astazi. Deci e o problema foarte complicata," a spus Eugen Nicolaescu.

Acesta a adaugat ca pe locul al treilea intr-un top al problemelor din sistemul de sanatate romanesc se plaseaza mentalitatea personalului, despre care ministrul spune ca "saraca, este alterata de 70 de ani de compromisuri, de complicitati, de asuprire din partea societatii".

Referindu-se la sistemul sanitar, Eugen Nicolaescu a mai afirmat: "E atat de subred incat il tinem cu mainile sa nu cada, sa nu se surpe".