Oferta reflecta intreaga valoare a AstraZeneca, a anuntat Pfizer intr-un comunicat, transmite Bloomberg.

Potrivit legislatiei britanice, Pfizer ar mai fi avut timp pana la 5 p.m ora Londrei sa faca o oferta ferma de preluare pentru AstraZeneca.

Legislatia britanica prevede ca cei doi producatori de medicamente trebuie sa astepte trei luni de zile inainte de reluarea discutiilor, astfel ca partile vor avea timp sa decida care va fi viitoarea miscare.

Conducerea Pfizer spera ca investitorii AstraZeneca vor folosi aceasta perioada pentru a presa board-ul companiei sa revina la negocieri, a declarat o sursa apropiata situatiei.

AstraZeneca, pe de alta parte, ar putea cauta o achizitie generatoare de venituri care sa protejeze compania de preluarea de catre Pfizer.

Pfizer, cel mai mare producator american de medicamente, a refuzat sa precizeze daca va mai incerca sa cumpere AstraZeneca dupa ce board-ul acesteia a respins ultima oferta.

Pentru ca discutiile sa se reia dupa trei luni ar trebui ca invitatia sa vina din partea AstraZeneca. In caz contrar, Pfizer trebuie sa astepte sase luni pentru a inainta o noua propunere.