Centrul regional de la Bucuresti de suport pentru organizatia interna de aprovizionare globala si administrare a portofoliului - Global Supply Chain & Portfolio Management - va fi finalizat de catre Pfizer "cel mai probabil pana la finalul celui de-al treilea trimestru al anului", potrivit grupului.

"Hub-ul APM va avea rol de intermediar intre pietele individuale de pe continent si unitatile Pfizer de productie din lume, garantand permanent niveluri optime pentru aprovizionarea cu medicamente si stocuri", a mentionat Pfizer, intr-un comunicat.

In prima etapa de dezvoltare, centrul va avea circa 40 de angajati, responsabili pentru planificarea, aprovizionarea si administrarea stocurilor de medicamente la nivel european. Recrutarea personalului a inceput deja si va continua in urmatoarele luni.

"Bucurestiul a fost ales ca sediu al hub-ului AMP in urma unui proces de selectie extrem de riguros, ce a comparat beneficiile si avantajele competitive a mai multe tari din Europa. Forta de munca foarte bine pregatita, cu studii puternice in inginerie si stiinte, alaturi de cunostintele temeinice de limba engleza, a reprezentat un factor ce a inclinat puternic balanta in favoarea Romaniei", a declarat directorul pentru Romania al Pfizer, Mirela Iordan.

Potrivit unui studiu realizat de Cegedim pentru piata farmaceutica, Pfizer, cu o cifra de afaceri de 538,7 milioane lei, a ocupat locul al cincilea in topul celor mai importanti jucatorii din sector, in perioada iulie 2015-iunie 2016.

Pfizer este cel mai mare grup farmaceutic american.