Pretul, de 125 dolari pe actiune, depaseste cu 6,9% cotatia bursiera a Onyx de la finalul sedintei de vineri, de 116,96 dolari.

Onyx a primit anul trecut avizul autoritatilor americane pentru medicamentul impotriva cancerului Kyprolis, estimat sa genereze pana in 2021 venituri de peste 3 miliarde de dolari.

Contacati de Bloomberg, reprezentantii celor doua companii americane au refuzat sa comenteze informatiile.

Sursele citate au afirmat ca negocierile nu s-au incheiat si exista inca sanse ca preluarea sa nu se materializeze.

Potrivit informatiilor aparute anterior in presa, grupurile AstraZeneca, Pfizer si Novartis au fost de asemenea interesate sa preia Onyx.

Onyx este cunoscuta in Europa in principal pentru medicamentul Nexavar, destinat tratamentului impotriva cancerului la ficat sau rinichi, comercializat pe continent im parteneriat cu grupul german Bayer.

Preluarea pentru 10,5 miliarde de dolari ar fi a treia mare tranzactie din ultimii trei ani in domeniul biotehnologiei. Sanofi a cumparat in 2011 pentru 20,1 miliarde de dolari compania americana Genzyme, specializata in dezvoltarea de medicamente pentru tratamentul bolilor rare. Ulterior, Gilead Sciences a cumparat Pharmasset pentru 10,6 miliarde de dolari.

Amgen este cunoscuta in principal pentru pozitia dominanta in SUA pe segmentul medicamentelor impotriva anemiei si cauta sa-si diversifice portofoliul.