"Industria farma are o pozitie speciala. Nu are o problema de resurse, ci de constructie administrativa a institutiilor. Este o industrie cu inalt grad de calificare, de competitivitate. (...) Pe domeniul farmaceutic este una dintre sansele de a recupera decalajul de investitii. Fata de 2008, investitiile straine au ajuns la un miliard de euro", a spus Varujan Vosganian, prezent la conferinta International Health Forum. 

"Reprezentantii investitorilor de aici merg la compania mama, se asaza la o masa cu reprezentantii din alte tari si isi pleadeaza cauza pentru a dezvolta investitiile. Exista concurenta nu numai intre companiile din Romania, ci si intre reprezentantele din diferite tari ale unei companii. Si atunci noi trebuie sa oferim fimelor din Romania argumente ca atunci cand merg la compania mama, Romania sa fie tara aleasa", a adaugat Vosganian. 

In primele sapte luni, investitiile straine directe au scazut cu aproape 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 946 milioane euro.

Investitiile straine atrase de Romania au inregistrat un trend descrescator incepand cu sfarsitul anului 2008, anul trecut suma ajungand la 1,6 miliarde euro.