Potrivit OLAF, 888 milioane de euro (989 milioane de dolari) au fost probabil alocati unor solicitanti necinstiti, un usor declin fata de 901 milioane de euro in 2014.

Printre cele aproape 1.400 de sesizari legate de fondurile UE se afla o plata de 1,3 milioane de euro pentru modernizarea unei fabrici de congelare a legumelor din Bulgaria.

Cand investigatorii au verificat unitatea au descoperit ca aceeasi persoana este si furnizor de echipamente si proprietar al fabricii, in aceasta calitate majorand pretul. Un alt tip de frauda il constituie importul de panouri solare din China fara achitarea taxelor vamale prin utilizarea de documente false privind provenienta lor.

Directorul general al OLAF, Giovanni Kessler, a afirmat ca nu crede ca exista totusi o coruptie extinsa si ca o majorare semnificativa a fraudelor detectata dupa 2013 arata ca agentia sa a devenit cunoscuta incurajand oamenii sa raporteze suspiciunile de frauda.

Anul trecut, 187 milioane de euro au fost recuperati prin actiuni in instanta in statele membre si returnati Bruxelles-ului, un declin de 10% fata de 2014.

OLAF are competenta de a investiga cazuri de coruptie, nu insa si de a-i urmari in justitie pe autorii acestor fapte.