Potrivit sursei citate, unele dintre aceste sume au fost deja recuperate de la statele membre, astfel ca impactul financiar al deciziei va fi de aproximativ 315 milioane de euro. Banii revin la bugetul Uniunii Europene deoarece nu au fost respectate reglementarile comunitare sau pentru ca procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare.
 
Romania trebuie sa dea inapoi 4,51 milioane de euro, iar impactul corectiei va fi de 4,24 de milioane de euro. Corectiile au fost aplicate pentru nedefinirea anumitor conditii agricole si de mediu, pentru controale efectuate in mod partial si pentru deficiente ale sistemului de sanctiuni.
 
Cele mai mari corectii au fost aplicate Frantei, care va da inapoi 255,66 milioane de euro, dintre care 238,90 milioane de euro, pentru deficiente privind alocarea de drepturi la plata. Portugalia a primit sanctiuni in valoare de 17,46 milioane de euro, pentru deficiente privind ecoconditionalitatea, pentru plati aferente unor animale neidentificate si calitatea nesatisfacatoare a controalelor la fata locului.
 
Statele membre sunt responsabile cu gestionarea majoritatii platilor din cadrul Politicii Agricole Comune, in principal prin intermediul agentiilor lor de plati. De asemenea, statele membre sunt responsabile cu controalele.
 
Pe de alta parte, Comisia desfasoara peste 100 de audituri in fiecare an, verificand daca verificarile si reactiile statelor membre in ceea ce priveste deficientele sunt suficiente si are dreptul sa recupereze ulterior fonduri daca auditurile constata ca gestionarea si controlul realizate de statul membru nu sunt suficiente pentru a garanta ca fondurile UE au fost cheltuite in mod adecvat.