Ministrul Daniel Constantin a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta in comuna Mociu, judetul Cluj, ca sunt vizate fermele de reproductie, cele de crestere, dar si fermele de familie.

"Atragem fonduri, scriem deja proiectele pentru atragerea fondurilor europene din viitorul program. Ministerul Agriculturii intentioneaza sa acceseze primii bani din pachetul 2014-2020 in luna mai. 150 de milioane de euro vor fi pusi la dispozitie pentru prima sesiune de primiri de proiecte pentru investitii in ferme. Si vizam in primul rand achizitii de utilaje, retehnologizarea exploatatiilor, fermele de reproductie, fermele de crestere, dar si fermele de familie, un concept in care eu cred foarte mult", a spus Constantin.

Potrivit acestuia, fermierii care au exploatatii mici, intre 1 si 5 hectare, dar care se asociaza si au exploatatii in asociere mai mari de 5 hectare vor primi un sprijin mai mare pe suprafata din fondurile europene aferente perioadei 2014-2020.

"In ceea ce priveste legumicultura, vom pune accent pe centrele de colectare a produselor. Vom incerca sa punem la dispozitia celor care se vor asocia fonduri pentru crearea depozitelor de colectare, in care se face etichetarea, sortarea, ambalarea produselor, exact ceea ce se cere in hipermarket-uri", a afirmat ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a participat, sambata, la inaugurarea Centrului Local APIA din comuna Mociu, judetul Cluj, la care sunt arondati peste 4.500 de fermieri din mai multe comune.