Comuna Cornatelu din Dambovita are aproximativ 1.600 de locuitori, dar statisticile spun ca e cea mai imbatranita localitate din judet. Media de varsta?  65 de ani.

Comuna nu are nici apa curenta, nici canalizare si nici gaze naturale. Primaria si-ar fi dorit totusi un bloc ANL in localitate - pentru specialisti. Primarita se apara: blocul ar fi pentru medici, politisti si unele educatoare de la gradinita. Una peste alta, planul a picat.
 
Presedintele Consiliului Judetean Dambovita s-a luat cu mainile de cap cand a vazut cati primari din judet au depus proiecte pentru locuinte ANL, in zone unde nu si-ar avea rostul.

In comuna Izvoare din Dolj s-a construit o toaleta publica pentru elevii scolii, dar nu in cladirea propriu-zisa ori langa ea, ci peste drum. Copiii trebuie sa straverseze strada ca sa se duca, insotiti, la toaleta.

In 2007, toaleta a costat 170.000 de lei, adica 38.000 de euro din fonduri de la Banca Mondiala. Pana acum o luna, era pe model arhaic: closet turcesc. Nu are nici macar chiuvete, ci doar un robinet exterior.

Investitiile prost gandite nu se opresc aici. In comuna Selaru, judetul Dambovita, s-au accesat bani europeni pentru un centru After-School: aproape 400.000 de euro. Insa bugetul local nu permite nici angajarea de personal, nici plata utilitatilor: lumina, apa si gaze. Oamenii din sat spun ca aveau insa nevoie urgenta de un cabinet medical. Deocamdata, Primaria foloseste cladirea pentru scolari ca depozit pentru alimentele de la Uniunea Europeana.