Suna amuzant dar este purul adevar. Aeroportul International Henri Coanda are cateva hectare de spatiu verde care in acte sunt incardate la categoria pasune si pentru care compania incasa anual subventii de la Ministerul Agriculturii.

Aeroporul Otopeni primea pana acum, pentru pasunea pe care o avea, sprijin de intretinere a respectivei pasuni. Acum intra pe o lista neagra si nu va mai aparea in categoria fermierului activ, deci nu va mai primi sprijin din 2014", a spus ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Teoretic, oricine are o pasune are si cireada. Or, daca ar aparea pe Aeroportul International Henri Coanda niste vaci si niste oi, am vorbi despre un incident major. Atunci cum se explica toata povestea?

O directiva a Uniunii Europene incadreaza la capitolul pasune toate spatiile verzi intretinute, chiar daca nu sunt folosite pentru agricultura. Asa ca pe langa aeroporturi, ar putea primi finantare si terenurile de golf.

Reprezentantii aeroportului spun ca "accesarea unor subvenţii pentru întreţinerea unor suprafeţe de teren înierbate s-a făcut în conformitate cu normele europene în domeniu, iar auditurile efectuate de către autorităţile competente au confirmat respectarea integrală a procedurilor şi legislaţiei în domeniu."

Iarba din parcuri este intretinuta din banii primariei iar cea din curtile oameni prin grija proprietarilor gospodari. Cea de pe aeroporturi si terenuri de golf este subventionata cu 270 de euro pentru un hectar, printr-o decizie curioasa a Uniunii Europene. Acum liderii de la Bruxelles si-au dat seama de greseala si, de anul viitor, blocheaza aceste ajutoare financiare.