Programul are o finantare in valoare de 30 milioane euro, prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Conform MFE, schema de antreprenoriat vizeaza crearea unei oportunitati de reintoarcere in Romania pentru cei care doresc sa valorifice abilitatile (antreprenoriale si/sau profesionale) dobandite in strainatate prin deschiderea unei afaceri in tara.

In acord cu prevederile POCU 2014-2020, sunt considerate eligibile activitatile care urmaresc incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non-agricol in zona urbana. Persoanele selectate in vederea finantarii planului de afacere vor primi, intr-o prima faza, o subventie in valoare de maxim 10.000 de euro, ca prima de relocare. La momentul semnarii contractului de ajutor de minimis cu administratorul schemei de antreprenoriat, viitorul antreprenor primeste 75% din ajutorul aprobat, reprezentand prima transa de finantare. A doua transa de finantare va fi acordata daca antreprenorul realizeaza venituri brute echivalente cu 30% din valoarea primei transe”, mentioneaza sursa citata.

Apelul este dedicat tuturor regiunilor de dezvoltare din Romania, cu exceptia regiunii Bucuresti - Ilfov.

Programul Operational Capital Uman 2014-2020 are o alocare totala de 4,326 miliarde euro. Programul stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de catre Romania in domeniul resurselor umane, continuand astfel investitiile realizate prin Fondul Social European in perioada 2007-2013 si contribuind la reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si Statele Membre ale UE. In vederea atingerii obiectivelor propuse, in cadrul POCU au fost stabilite 7 Axe Prioritare.