Competitia este lansata de Universitatea Politehnica din Bucuresti si OTP Consulting, in cadrul proiectului multi-regional 'Antreprenor - idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia'.

Proiectul 'Antreprenor - idei de afaceri de succes si dezvoltarea antreprenoriatului in regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia' se adreseaza unui grup tinta alcatuit din 400 de persoane, dintre care 30% femei, provenind din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia, cu varsta peste 18 de ani, care doresc sa initieze o activitate independenta.

Dintre acestea, cel putin 50% sunt persoane din categoria de varsta 18-25 ani, inscrise in invatamantul superior, se precizeaza intr-un comunicat al OTP Consulting Romania, citat de Agerpres.

Concursul vizeaza persoanele fizice cu varsta de peste 18 ani, care au domiciliul sau resedinta in judetele Ilfov, Valcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti sau Municipiul Bucuresti. Competitia de idei de afaceri este deschisa publicului larg, nu doar persoanelor din grupul tinta care participa la programul de formare antreprenoriala din cadrul proiectului.

In urma concursului, vor fi selectate 40 de idei de afaceri, pentru a fi implementate prin infiintarea si operationalizarea unor firme noi (start-up). Fiecare dintre acestea va beneficia de finantare nerambursabila in valoare de 10.000 de euro. Un alt beneficiu al proiectului este reprezentat de oferirea de servicii de asistenta specializata in consultanta pentru afaceri prin intermediul celor patru centre de sprijin pentru cele mai bune idei de afaceri.

Planurile de afaceri trebuie implementate pana in 1 noiembrie 2015, inclusiv prin infiintarea si operationalizarea firmelor cu ajutorul si asistenta Administratorului schemei.