Pe pagina personala de Facebook, Petru Rogojanu pare un copil obisnuit de 12 ani. Pustiul este de fapt un mic geniu. Pasionat de jocurile pe calculator si internet, Petru a creat site-ului colegiului Brukenthal, la care invata in clasa a 7-a, si pagina web a Palatului Copiilor din Sibiu.

Petru Rogojanu , web designer: "Designul il poti face pe foaie sau asa cum il fac eu direct din cap si scrii pur si simplu liniile de cod si dupa ce ai facut designul pui materialul clientului si clientul mai si comenteaza daca nu ii place ceva, sugestii".

S-a inscris in urma cu doi ani la un curs de web design acreditat in Elvetia, dedicat numai oamenilor mari. Mama lui a insistat, iar formatorii l-au acceptat in grupa cu conditia sa fie in permanenta insotit de un adult.

Ooana Rogojanu, mama lui Petru: "Am urmat cu Petru cursurile de web designer si am venit impreuna sambata de sambata, un an complet scolar. M-a depasit la cursuri si Petru a mers mai departe la programare, a terminat cursul si a fost primul din grupa lui."

Daniela Chrzanovski, directorul asociatiei profesionale IT: "Evident ca primul instinct a fost sa refuz pentru ca era prea mic, noi am format doar adulti. Nivelul lui de competenta e atat de inalt incat este o persoana perfect angajabila pentru orice firma de software sau orice alta firma care are nevoie de servicii de web design."

La curs, Petru are in total 150 de colegi, creatori de site-uri, toti adulti, impresionati de calitatile lui.

Ovidiu Fulea, colegul lui Petru: "E tanar si are idei mult mai multe ca mine, probabil fiind tanar are o imaginatie mult mai bogata."

La fiecare curs absolvit, Petru primeste credite. Are pana acum 44, iar cand va insuma 90, in vara viitoare, universitatea elvetiana "Ecole Arc d'Ingenieurs" il va declara master in IT - cel mai tanar din intreaga EuropA.