Este "maestru" Call of Duty, parte din echipa OpTic Gaming si sponsorizat de Red Bull. Iar acum trei ani, servea burgeri la McDonald's, potrivit The New York Times, citat de Business Insider.

Sa joci jocuri online de competitie este insa o munca serioasa. El si colegii fac asta multe ore pe zi.

Haag este monitorizat de un specialist, pentru a verifica efectele pe care le au jocurile asupra creierului sau. Are de asemenea un nutritionist care-l ajuta sa manace sanatos si sa faca sport corect si cat trebuie.

Nu este ceva neobisnuit in lumea competitiva a jocurilor online, unde sunt multi bani de facut. 

O echipa de copii din Coreea de Sud a castigat 1 milion de dolari jucand "League of Legends." Si milioane de oameni din intreaga lumea i-au urmarit facand asta.

Asemenea multor "gameri" care au obtinut faima via social media si Twitch, pe care Amazon l-a cumparat recent, Haag face si el bani din video streams, la fel din sponsorizari si turnee castigate. In jur de 700.000 de dolari doar din site-ul sau de YouTube, potrivit the Times. Plus contractul cu Major League Gaming. In total ajunge la 1 milion de dolari pe an. Haag are peste un milion de followeri pe YouTube.

"Ma gandesc la viitorul meu probabil de cel putin 10 ori pe zi", le-a spus Haag celor de la The NYT.

"Ma gandesc ce se va intampla daca intr-o buna zi toate acestea vor disparea? Daca oamenii nu vor mai da click pe contul tau de YouTube maine? Daca nu mai faci performanta sau echipa ta devine slaba si trebuie sa iesi din competitii? Ce se intampla cand nu mai poti concura sau cand vrei sa te retragi pentru ca ai impresia ca innebunesti?"