Ideea bicicletei cu cafea i-a venit lui Bogdan, dupa ce a muncit trei luni in America. A cumparat de pe internet o bicicleta si in scurt timp afacerea mergea atat de bine, incat tanarul de 23 de ani a fost nevoit sa angajeze doi oameni.

Bogdan Pantea, proprietarul cafenelei mobile: "Ai nevoie de un bike, un cargo bike, care se gaseste pe internet. Vine lemnaria facuta la comanda, urmeaza inima coffee bike-ului: espressorul si macinatorul".

In fiecare zi, la prima ora a diminetii, clientii ademeniti de mirosul de cafea proaspat macinata, fac coada in fata cafenelei pe roti.

"De cand au venit baietii, in fiecare dimineata, sursa mea de energie e de la ei. E o idee buna tinand cont ca suntem in viteza tot timpul: iei cafeaua si ai plecat", spune o clienta.

Bogdan are zeci de clienti fideli, asa ca nu se gandeste deocamdata sa mute cafeneaua. Dar in cazul in care afacerea nu ar mai merge aici, si-ar putea oricand incerca norocul in alt colt din oras.

Tot in Cluj, de aceasta data intr-un parc, ne iese in cale o alta cafenea mobila. Laura are 24 de ani si dupa ce a fost la Viena, s-a hotarat sa puna la punct aceasta afacere cocheta. A investit 2.000 de euro si a avut succes din prima zi.

Laura Apahidean, proprietarul cafenelei mobile: "Nu e nevoie sa plecam dincolo. Si in Romania se poate daca iti doresti".

O cafea este gata in mai putin de 3 minute. O astfel de investitie se poate amortiza in 2 zile daca locul ales pentru desfacere este unul potrivit. Unde mai pui faptul ca mai toti trecatorii se opresc curiosi sa vada inventia.

Cei doi tineri pun la cale si o franciza ca sa se extinda si sa duca afacerea poate la mare si, de ce nu, peste hotare.