Pentru cei cu adevarat curiosi, experienta costa nu mai putin de 2.000 de dolari. Suparat din cauza cresterii numarului de vagabonzi de pe strazile orasului sau (cu 15% mai multi acum decat in 2007), Mike Momany (62 de ani) sustine ca vrea sa ii motiveze pe oameni sa rezolve problema, insa, totodata, vrea sa faca si un business din asta.

Seattle are acum peste 9.000 de persoane care nu isi permit un acoperis deasupra capului, potrivit CNN.

Afacerea pe care barbatul o dezvoltase initial presupunea un tur al plantatiilor si fabricilor de prelucrare a marijuanei, care a devenit legala de curand in Washington. Turul de trei zile pe care il ofera insa acum nu pare sa aiba insa prea multi adepti. Nimeni nu s-a inscris inca, desi Momany sustine ca este in discutii cu cateva parti interesate.

Turul costa 2.000 de dolari, din care barbatul isi va opri 1.500 de dolari. Restul spune ca ii va dona adaposturilor, dar ca o parte din bani se vor duce si pentru acoperirea costurilor, cum ar fi hainele pe care clientii sai le vor purta, ca sa se amestece mai bine in multime. Acestia vor fi astfel deghizati, ca parte a programului, vor primi un nume nou si “un scenariu simplu”, pe care sa-l urmeze in timpul celor trei zile.

Desi vor sta la hosteluri unde cazarea costa 15 dolari pe noapte, Momany spune ca respectivele conditii sunt doar cu un nivel mai sus decat ce traiesc oamenii strazii, iar clientii vor trebui sa doarma la un moment dat pe banci, ca parte a scenariului, si sa umble pe strazi pana la 3 dimineata.

Asa cum era de asteptat, initiativa a starnit controverse, unii argumentand ca oamenii fara adapost au destule probleme si nu ar trebui sa fie exploatati de restul, ori priviti drept atractii turistice.