Unele sunt inspirate chiar din ce comanda acesta, pe vremea cand era primar. Pizza lui Iohannis, turnedo Herr President, piept de pui Iohannis sau prajitura Klaus, sunt doar cateva dintre mancarurile care se cer tot mai mult in restaurante.

Fostul concurent la Master Chef, Bogdan Roman, pregateste "Pizza lui Iohannis". Cu sos de usturoi, in loc de suc de rosii, cu carnati nemtesti, ciuperci si porumb, pizza a devenit repede extrem de ceruta.

"Ideea mi-a venit in perioada alegerilor, cand si-a anuntat candidatura si vorbeam cu un prieten din Bucuresti, i-am zis sibianul nostru castiga, el a zis nicio sansa si atunci am facut un pariu cu el ca daca castiga Iohannis sa-i fac o pizza cu numele lui. Asa a ajuns pizza Iohannis in meniul nostru", spune Bogdan Roman, proprietarul unei pizzerii.

Proprietarii restaurantelor din Sibiu unde, uneori, Iohannis obisnuia sa manance pe cand era primar, spun ca presedintele este un client normal, fara pretentii. Daca la primul fel isi comanda ceva mai consistent, cum ar fi carnea de porc, la felul doi alege ceva mai usor, ca sa lase loc si pentru desert.

"Prefera ciorba de perisoare, facuta de distinsa Prima Doamna Carmen. Mananca pui, peste, de obicei mancaruri cu foarte putine calorii. Papanasii, tartele cu fructe. De baut, foarte rar, foarte rar. In genere, apa plata, sucuri naturale", spune Liviu Durdun, managerul unui restaurant.

Unul dintre felurile de mancare preferate de presedintele Romaniei este un preparat din piept de pui care ii poarta numele: "Piept de pui...Iohannis".

Cei care il cunosc pe Klaus Iohannis spun ca el nu este un gurmand. Ii place insa mancarea buna, fie ea romaneasca ori saseasca. Si, ca sa fie in forma, presedintele joaca tenis.