David Karp este un exemplu elocvent in acest sens. A abandonat liceul la 15 ani si acum a primit 1,1 miliarde de dolari din partea Yahoo! pentru a-si vinde compania pe care a fondat-o. Cu toate astea, Karp nu incurajeaza pe nimeni sa renunte la scoala. “Simt ca am ratat multe: o copilarie normala, activitati sociale specifice si alte asemenea lucruri”, declara Karp intr-un interviu acordat revistei americane Forbes, citat de Business Insider.

David Karp a fondat Tumblr, platforma de blogging pe care a vandut-o apoi catre Yahoo! pentru 1,1 miliarde de dolari. Insa pentru a pune bazele companiei, Karp a renuntat la liceu la varsta de 15 ani. Tumblr a luat nastere intr-un dormitor din apartamantul modest din Manhattan unde locuia impreuna cu mama sa.

Cu o avere considerabila, lui i se alatura si alti oameni de afaceri care au reusit sa se descurce fara sa aiba o diploma in buzunar.

Richard Branson, CEO-ul companiei britanice Virgin, a renuntat la scoala la 16 ani si s-a declarat tot timpul impotriva sistemului de invatamant universitar, in special prin intermediul blogului sau. Miliardarului nu-i merge insa deloc rau. Anul acesta a vandut Virgin Media catre Liberty Global si a urcat pe locul 272 in topul miliardarilor realizat de revista americana Forbes.

Kirk Kertorian este un magnat al cazinourilor, fiind cel care a deschis primul hotel si cazinou MGM, detinand de asemenea actiuni valoroase in mai multe hoteluri din Las Vegas. Kerkorian a renuntat la scoala pe cand era in clasa a opta. In martie 2013 venitul sau net era estimat la 3,3 miliarde de dolari.

Premiat cu Oscar, Quentin Tarantino, a devenit recunoscut la scara larga dupa ce primul sau film, “Reservoir Dogs” a aparut la festivalul de film Sundance, in 1992. Tarantino frecventa liceul Narbonne, din Harbor City, pana cand a decis sa abandoneze, la varsta de 15 ani, si a inceput sa lucreze ca plasator la un cinematograf in care rulau filme pentru adulti. In acelasi timp, viitorul regizor, scenarist si producator lua lectii de actorie.

Francois Pinault a renuntat la scoala in 1947, ca sa lucreze la fabrica de cherestea a tatalui sau, deoarece colegii sai de clasa radeau din cauza conditiei sale saracacioase. Pinault este astazi un prosper om de afaceri si a treia cea mai bogata persoana din Franta, cu o avere neta de 15 miliarde de dolari. Este actionarul majoritar al PPR, conglomerat care detine casele de moda Gucci, Stella McCartney, Alexander McQueen si Yves Saint Laurent.

Stilistul Vidal Sassoon a fost platit cu 5.000 de dolari ca sa traverseze Atlanticul si sa o coafeze pe actrita Mia Farrow. Sassoon a trait intr-un orfelinat evreiesc pana la varsta de 11 ani, cand si-a regasit mama. Si-a inceput ucenicia in hairstyling la 14 ani si in 1984 devenea stilistul oficial al Jocurilor Olimpice. A murit in 2012, la varsta de 84 de ani, cu o avere estimata la 130 milioane de dolari.

George Foreman este de doua ori campion mondial la categoria grea, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice si promoter al produsului George Foreman Grill. A renuntat la liceu pe cand avea 15 ani si s-a mutat in Pleasanton, California, unde a inceput sa se antreneze ca boxeur.