Pentru multi, ideea de a-si vinde numele de familie poate parea nebuneasca. Dar Jason Sadler are un plan bine pus la punct. Si-a propus sa doneze 10% din banii castigati si sa ii investeasca pe restul in alte proiecte interesante de marketing.

“Mi s-a parut ca este o oportunitate. Mama mea trece printr-un divort si nu mai am nevoie de numele meu de familie”, explica antreprenorul in varsta de 30 de ani, din Jacksonville, Florida. “Cum tot aveam nevoie de un nou nume, m-am gandit ca ar fi o idee buna sa iau bani pentru el.”

Licitatia s-a incheiat pe 13 decembrie pe site-ul lui Sadler, buymylastname.com, iar castigatorul ii va oferi 45.500 de dolari pentru a-si schimba numele in Jason Headsets. Contractul presupune pastrarea noul nume timp de un an. Intre timp, Jason va trebui sa-si schimbe toate actele.

Aceasta nu este prima incercare a barbatului de a face bani vanzand publicitate. In 2009, Sadler a inceput sa poarte tricourile anumitor companii, transformandu-se practic intr-un panou publicitar in miscare. Afacerea i-a adus numai in primul an 66.000 de dolari si exista si astazi, prin intermediul site-ului iwearyourshirt.com.

Barbatul respinge insa ideea ca a incearcat sa se vanda.

“Motivul pentru care fac asta este ca nu mai am nevoie de vechiul nume. Sadler nu mai inseamna nimic pentru mine . In schimb, sunt pasionat de marketingul online si imi doresc sa lucrez cu branduri. Daca as fi acceptat propunerea de a prelua numele unor cazinouri sau ale unor site-uri de pornografie, atunci ar fi insemnat sa ma vand”, a declarat el intr-un interviu acordat CNN.

Dupa ce contractul va expira, Sandler spune ca este posibil sa reia licitatia si sa reprezinte o alta firma sau ar putea, pur si simplu, sa-si aleaga un nume din cartea de telefon.

Sursa foto: jasonsadler.com