Imediat dupa revolutie, care l-a prins medic la spitalul Colentina, Murad s-a apucat sa faca mici afaceri si, inca de la inceput, relatia lui cu statul a fost putin mai incordata. Mai intai a deschis o terasa in Regie, in 1990, dar intr-o zi l-a vizitat primarul de atunci al sectorului 6, beat, si i-a aruncat toate scaunele si mesele in Dambovita.

"Am fost foarte suparat, dar un prieten roman mi-a zis ca aici exista o vorba potrivit careia orice sut in fund e un pas inainte. In Liban nu exista proverbul asta. Atunci am infiintat cu un roman o firma de import, care se numea Pisica Neagra. Romanul a plecat cu toate actele si banii. De atunci, pe unde merg, daca trece o pisica neagra ma intorc din drum", isi aminteste Murad.

A urmat o a doua firma, numita Prometeu. "Daca nu iei vreo trei tepe, nu esti om de afaceri. Prima teapa a fost Pisica Neagra si a doua Prometeu, prin care am facut vreo cinci magazine in tara si apoi m-am trezit ca asociatul meu, tot roman, a luat stampila si a trecut spatiile pe numele lui", spune omul de afaceri.

Citeste continuarea pe www.businessmagazin.ro