Adminstreaza doua afaceri si, de curand, impreuna cu fratele sau de 19 ani, a creat o aplicatie software pentru hotelieri care ar putea revolutiona serviciile din turism.

Softul le permite clientilor sa-si rezerve din camera, de pe telefon sau tableta, un loc la spa sau sa-si comande cina. Adolescentul a primit deja o oferta de 100.000 de dolari din partea unui fond de investitii japonez.

Aplicatia creata de Alexander a atras atentia unor oameni de afaceri din Japonia, care i-au propus sa se mute la Tokyo. I-a refuzat insa si a deschis o filiala acolo.

Aplicatia, in care a investit cu ajutorul unui om de afaceri din Bucuresti 10.000 de euro, a realizat-o impreuna cu fratele lui, Floris. Acesta este in anul doi la Informatica si va pleca la Sankt Petersburg, cu o bursa de studiu.

Floris Stoica-Marcu: "Cand eram mai mici nu ne intelegeam atat de bine, dar acum cand am vazut ca ni se completeaza talentele, el este mai mult pe parte de business si eu mai mult pe parte tehnica, ne intelegem din ce in ce mai bine".

Alexander a pornit primul sau proiect cu 500 de euro luati de la parinti. A facut insigne personalizate. In cateva luni se intretinea singur, iar intr-un an isi returna datoria.

Alexander Stoica-Marcu, antreprenor: "Profitul cel mai mare a fost de la o comanda de la un concert rock din Bucuresti. Am un profit de 1500 de lei per comanda, in doua zile. I-am reinvestit pentru ca am cumparat alte prese si m-am dezvoltat".

Baiatul, care este in clasa a 12-a,  tinteste spre Universitatea Stanford, din California. Parintii lui visau sa ajunga medic, dar s-au obisnuit cu ideea.

Alexander are si un mesaj pentru cei de varsta lui. Crede ca toti pot sa reuseasca daca vor cu adevarat.