Achizitia unei locuinte este acum de peste trei ori mai facila decat in perioada de boom economic, conform studiului Coldwell Banker Affiliates of Romania, citat de Agerpres.

Tinand cont de preturile pe metru patrat, salariul mediu net si cursul de schimb leu/euro, in prezent e nevoie de 10,8 ani pentru cumpararea unui apartament nou cu doua camere si o suprafata de 50 de metri patrati utili, comparativ cu 32,8 ani in 2008.  

Rata anuala de absorbtie a noilor locuinte dezvoltate este una ridicata, de peste 70%, noile proiecte fiind mult mai bine adaptate cererii actuale.

Stocul de locuinte nevandute din Bucuresti si imprejurimi se va ridica la finalul acestui an la aproximativ 14.000 de unitati, circa 60% fiind la vanzare pentru o perioada mai mare de doi ani. In functie de strategia de vanzari, aceste locuinte vor putea fi absorbite in timp.  

Zona de sud a ramas pe primul loc din punct de vedere al numarului de unitati finalizate, dar a scazut ca pondere, zonele de est si de nord ale Bucurestiului inregistrand cresteri in acest an.

De asemenea, proiectele adresate segmentului middle si upper middle au crescut ca pondere din punct de vedere al numarului de unitati finalizate, pe fondul stabilizarii preturilor si al revenirii increderii in piata rezidentiala.