AFI Europe România a obţinut recent avizul de construcţie pentru pentru proiectul AFI Braşov. Pe lângă centrul comercial de 45.000 mp, AFI România va mai construi două turnuri de birouri de clasa A, pe o suprafaţă de 25.000 mp. Valoarea totală estimată a investiţiei pentru centrul comercial şi prima clădire de birouri este de peste 120 milioane de euro.

Proiectul din Braşov a fost demarat la începutul acestui an şi, potrivit companiei, data de livrare este estimată pentru sfârşitul anului 2018 sau primul trimestru al anului 2019, în funcţie de ritmul lucrărilor. Potrivit dezvoltatorului, 80% din spaţiile din cadrul centrului comercial AFI Braşov sunt deja alocate.

„Proiectul va contribui la crearea a aproximativ 2.000 de noi locuri de muncă în economia oraşului, pe lângă noile clădiri de birouri de clasă A care vor fi atractive pentru a găzdui companiile multinaţionale din domeniul IT&C”, a declarat în cadrul comunicatului directorul general al AFI Europe România, David Hay.

Centrul comercial va avea ca ancoră Carrefour Gourmet pe o suprafaţă de 6.500 mp. Mall-ul AFI Braşov este cel de-al treilea centru comercial AFI Europe dezvoltat în România, după AFI Cotroceni (90.000 mp) în Bucureşti şi AFI Ploieşti (34.000 mp).

AFI Europa România a înregistrat un venit operaţional net din activele sale generatoare de venit din România de 12,2 milioane de euro în primul trimestru, în creştere cu 12,7% comparativ cu perioada similară din 2016.

Compania va începe în viitorul apropiat dezvoltarea a încă două proiecte, unul va consta într-un parc de retail care va fi construit pe un teren de 80.000 de metri pătraţi din Arad. Cel de-al doilea, AFI City, va include un proiect rezidenţial amplu, care va fi dezvoltat pe un teren de 148.000 de metri pătraţi din Bucureştii Noi (sectorul 1 din Bucureşti).

Dezvoltatorul AFI Europe şi retailerul de materiale de construcţii şi bricolaj Dedeman au anunţat duminică decizia de a anula tranzacţia de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park.

La începutul lunii iunie, Dedeman a anunţat că a semnat cu dezvoltatorul AFI Europe un antecontract de vânzare a trei clădiri de birouri din cadrul proiectului AFI Business Park, aflat chiar lângă mall-ul AFI Cotroceni. Acordul includea şi opţiunea de vânzare a celorlalte două clădiri din cadrul aceluiaşi proiect, valoarea totală a tranzacţiei fiind estimată la 164 milioane euro.