"In prima faza, cursantului i se vor pune la dispozitie cursuri intensive, in care i se vor prezenta cadrul legislativ, principiile de management si marketing imobiliar, comunicare, etica si conduita", se arata in comunicatul respectiv. 
Potrivit acestuia, dupa parcurgerea acestor cursuri, participantul va deveni membru al ABI.          

Asociatia vrea sa imbunatateasca statutul brokerilor imobiliari si urmareste instruirea, dezvoltarea si evolutia permanenta a acestora. 

ABI urmeaza sa realizeze campanii de informare a publicului larg privind serviciile imobiliare si standardele la care acestea sunt oferite de catre brokeri. Ca principiu fundamental, ABI isi propune sa ajute brokerii imobiliari sa interactioneze mai bine cu societatea, si sa ajute societatea sa inteleaga mai bine rolul important al brokerilor.

Consolidarea si apararea imaginii pe care brokerii o au in fata publicului se afla si ele pe lista de prioritati alaturi de campaniile ce au ca scop profesionalizarea si legiferarea activitatii imobiliare, promovarea unui sistem concurential in domeniu, egalizarea sanselor pentru persoanele implicate in bransa si eliminarea discriminarilor.

ABI isi propune sa sustina cu toate fortele orice initiativa de elaborare a standardelor obligatorii in imobiliare, incercand sa impuna punctul de vedere si interesele membrilor sai. 

Presedintele ABI este Dragos Vilceanu, unul dintre proprietarii portalului imobiliar agentie.net.

Citeste si Criza a secerat 80% din agentii imobiliari! Cei ramasi se gandesc la calitate!