Teoretic, acest lucru poate inseamna ca la un buget de 30.000 de euro poti sa-ti iei o "casuta" incapatoare si frumoasa.

"Cu un buget de 30.000 de euro poti cumpara acum, in mod obisnuit, o garsoniera confort 2 de pana la 30 de metri patrati. Parerea mea este ca tot ce este vechi va scadea in continuare ca si preturi si tot ce este nou - se va mentine", a declarat pentru incont.ro Dragos Dragoteanu, proprietarul agentiei imobiliare Euroest.

El adauga ca totusi preturile cerute sunt in continuare ridicate intrucat o garsoniera mare, in centrul Capitalei, ajunge sa coste si 60.000 de euro, in timp ce una similara intr-un complex imobiliar nou este evaluata la o suma in jurul valorii de 45.000 de euro.

In opinia sa, orientarea actuala catre garsoniere mai mici se va mentine in conditiile in care si in Paris sunt multe garsoniere de pana la 20 de metri patrati, al caror pret este in jurul valorii de 10.000 de euro metrul patrat.

Mai multe oferte concrete pentru Bucuresti gasiti pe anuntul.ro.

Dar sa ne uitam cu atentie. La 20 de metri patrati, daca va surade vreun pic aceasta idee, puteti sta la Vitan, dar doar dupa ce achitati o suma in jur de 25.000 de euro.

La o suprafata de 24 de metri patrati, in Zona Universitate, puteti gasi o garsoniera moderna la 26.000 de euro.

Si Fiscul are cateva oferte interesante pe site-ul executari.com.

Variante si mai bune sunt pe imobiliare.ro.

Daca vrei sa risti si sa cumperi o locuinta noua, intr-un bloc inca neconstruit sunt mai multe variante.

Mai multe oferte atractive gasesti si pe imopedia, iar preturile nu sar in multe cazuri de 1.000 de euro pe metrul patrat.

Ce spun statisticile?

Preturile apartamentelor, atat cele vechi cat si cele noi, au crescut in primul trimestru in medie cu 0,97%, la 1.043 euro/mp util, fata de luna decembrie 2010, potrivit datelor centralizate de imobiliare.ro.

Pe segmentul apartamentelor vechi, in perioada mentionata s-au inregistrat cresteri de pret in aproape toate orasele mari din tara, variatiile fiind cuprinse intre -1,6% in Cluj-Napoca si +2,7%, la Constanta. Cresteri au fost inregistrate si la Timisoara (+1,5%), Bucuresti (+0,8%), Iasi (+0,6%) si Brasov (+0,5%).

Si apartamentele noi au avut o evolutie in crestere, singurele exceptii fiind intalnite la Iasi si la Brasov, unde au fost inregistrate scaderi de 10,7%, respectiv de 0,7%.

In Capitala, insa, pretul solicitat pentru apartamentele noi a crescut cu peste 1,4% din decembrie 2010 pana in aprilie. Cresteri au avut loc si la Constanta (+1,3%), Timisoara (+1,2%) pentru ca recordul pe acest segment sa fie detinut de Cluj-Napoca (+5,3%).