Potrivit sursei citate, peste 70% dintre vizitatori au fost interesaţi de proiectele noi, lansate în cadrul SIB, şi de facilităţile oferite de acestea. Zonele cele mai active din punct de vedere al noilor lansări au fost Berceni-Metalurgiei şi cele central-nordice - Victoriei, Aviaţiei, Bucureştii Noi, Băneasa şi Mogoşoaia.

Criteriile de selecţie a noilor oferte sunt, pe lângă zonă şi preţ, reputaţia dezvoltatorului şi facilităţile oferite în noile ansambluri rezidenţiale.

Cererea de locuinţe rămâne solvabilă, fie că vorbim de apartamente accesibile (situate în zone, precum Metalurgiei sau Prelungirea Ghencea) sau apartamente premium (localizate în zona central-nordică a Bucureştiului), susţin experţii în domeniu.

Cea de-a VI-a ediţie a Salonului Imobiliar Bucureşti a prezentat, în perioada 1-3 martie 2019, la Palatul Parlamentului, peste 100 de proiecte, majoritatea dezvoltate în aglomerări urbane cu servicii adiacente.

Cele mai căutate apartamente rămân cele cu două şi trei camere. Pentru a livra produse solvabile, dezvoltatorii planifică apartamente cu suprafeţe medii cuprinse între 50 şi 55 de metri pătraţi pentru unităţile cu două camere şi 70-75 de metri pătraţi pentru cele cu trei. Cele mai apreciate sunt cele bine compartimentate, care beneficiază de spaţii de depozitare.

Salonul Imobiliar Bucureşti face parte din portofoliul K Group, un consorţiu de companii active în domeniul organizării de evenimente, cu o cifră de afaceri anuală cumulată pe grup de 2,5 milioane de euro.

Următoarea ediţie a expoziţiei imobiliare va avea loc în perioada 22 - 24 noiembrie 2019.