Preturile coboara insa si pana la putin peste 200.000 de euro, asa cum este cazul unui apartament tip duplex in Iasi, arata o analiza a portalului imobiliar a celor mai scumpe locuinte scoase la vanzare in principalele sase orase din tara. In unele cazuri, locuintele se vand mobilate si au unul sau doua locuri de parcare incluse in pret.

In Capitala se situeaza cea mai scumpa oferta, de doua milioane de euro, reprezentand un penthouse tip duplex situat intr-un bloc construit in anul 2009, in zona Soseaua Nordului-Herastrau. Locuinta are sase camere si o suprafata utila de 330 de metri patrati. Proprietatea dispune de mai multe terase, cu o suprafata cumulata de 140 de metri patrati, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare in subteran.

Pe locul al doilea in clasament se situeaza tot un penthouse din zona Herastrau, disponibil insa spre vanzare pentru 1,65 milioane de euro. Apartamentul face parte dintr-un bloc ridicat in anul 2007, are vedere spre cel mai mare parc al Bucurestiului si dispune de o suprafata utila totala de 450 de metri patrati. Spatiul interior este compartimentat in patru camere (living si trei dormitoare), plus dependinte.

Tot in zona de nord a Capitalei, un penthouse finalizat anul trecut are un pret cerut de 1,6 milioane de euro. Proprietatea face parte dintr-un bloc cu cinci nivele, are patru camere si o suprafata utila de aproximativ 217 metri patrati.

Situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje, un apartament cu vedere spre lacul Floreasca, dar si spre parcul Herastrau, poate fi achizitionat cu 1,5 milioane de euro. Proprietatea are o suprafata utila de 290 de metri patrati, la care se adauga terasele cu o suprafata cumulata de peste 200 de metri patrati. Impreuna cu apartamentul pot fi achizitionate si doua locuri de parcare, la un pret individual de 15.000 de euro (plus TVA).

Constanta, Cluj si Timisoara, de cinci ori mai ieftine ca Bucurestiul

In Brasov, cel mai scump apartament scos la vanzare este un penthouse de tip triplex listat pe Imobiliare.ro la un pret de 600.000 de euro. Locuinta face parte dintr-un imobil construit in anul 2010 in centrul istoric al orasului. Proprietatea dispune de o suprafata utila de 290 de metri patrati si este formata din sase camere, patru bai, o bucatarie si trei balcoane.

De asemenea, la ultimul etaj al ansamblului Europe Residence, un apartament de 300 de metri patrati utili are un pret cerut de aproape 400.000 de euro (399.000 de euro). Locuinta a fost finalizata in anul 2007, este mobilata, iar in pret sunt incluse doua locuri de parcare.

Cel mai scump apartament din orasul Constanta are un pret cerut de 390.000 de euro. Acesta dispune de o suprafata de 180 de metri patrati si este situat la etajul al optulea al unui bloc cu 12 nivele construit in anul 2008. Proprietatea este amplasata in zona Faleza Nord, are vedere la mare si se vinde complet mobilata si utilata.

In Cluj-Napoca, in zona Gruia, un apartament nou-construit cu cinci camere este scos la vanzare pe portalul imobiliar pentru 300.000 de euro. Locuinta are o suprafata utila de 250 de metri patrati si face parte dintr-un ansamblu finalizat anul trecut. Proprietatea poate fi divizata in doua unitati locative, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare subterane.

In Timisoara, cel mai scump apartament scos la vanzare este un penthouse tip duplex nou-construit pentru care proprietarul cere 330.000 de euro. Apartamentul are patru camere si o suprafata utila de 220 de metri patrati, la care se adauga doua terase cu o suprafata cumulata de 170 de metri patrati. Imobilul se vinde complet mobilat si utilat, iar in pretul de achizitie sunt incluse doua locuri de parcare subterane.

PwC: Volumul tranzactiilor imobiliare din Romania va creste usor in acest an, in special cu birouri

Volumul tranzactiilor imobiliare din Romania va creste usor in acest an, in special pe segmentul de birouri, iar la nivel european principalele orase din Germania, alaturi de Dublin si Londra, sunt cele mai atractive piete pentru investitori, potrivit PwC.

In topul primelor zece orase pentru investitii imobiliare in acest an se plaseaza, in ordine, Munchen, Dublin, Hamburg, Berlin, Londra, Zurich, Istanbul, Copenhaga, Stockholm si Frankfurt, potrivit raportului Emerging Trends in Real Estate Europa 2014.

"In ceea ce priveste piata imobiliara din Romania ne asteptam la o usoara crestere a tranzactiilor, indeosebi pe segmentul de birouri si mult mai mica activitate de achizitie pe segmentele de retail, industrial si rezidential", a declarat Francesca Postolache, director servicii de audit, liderul echipei de servicii pentru sectorul imobiliar PwC.

Datele companiilor de consultanta imobiliara arata ca anul trecut volumul tranzactiilor imobiliare din Romania a depasit 300 de milioane de euro.

Potrivit raportului, investitorii imobiliari se orienteaza spre pietele in redresare economica, capitalele regionale si proprietatile de clasa secundara, pe masura ce competitia pentru activele imobiliare europene de clasa A se intensifica.