Licitatia va fi organizata pe 15 februarie de catre lichidatorului judiciar al complexului RVA Insolvency, avand ca obiect vanzarea in bloc a bunurilor proprietatea debitorului, respectiv ansamblul rezidential nefinalizat Blue Tower Residence, compus dintr-un bloc de 156 de locuinte, 136 de boxe si 48 de locuri de parcare la subsol, precum si terenul aferent, in suprafata de 5.479 metri patrati, situat in Bucuresti, str. Fabrica de Gheata, se arata intr-un anunt al RVA.

Pretul minim de pornire la licitatie este de 13,83 milioane de euro, exclusiv TVA. Tribunalul Bucuresti a respins in luna decembrie 2010 planul de reorganizare a firmei Copper Beech Capital, astfel ca dezvoltatorul proiectului rezidential Blue Tower a intrat in faliment.

Copper Beech Capital se afla de peste un an in insolventa, dupa ce instanta a aprobat solicitarea firmei, dezvoltatorul primului proiect imobiliar din Romania al grupului britanic Copper Beech. Proiectul Blue Tower trebuia finalizat in luna septembrie 2009 si cuprinde un bloc de 16 etaje, cu 156 apartamente. Fondurile necesare dezvoltarii proiectului, investitie de 30 milioane euro, au fost asigurate din surse proprii, precum si printr-un credit de 14 milioane de euro contractat de la Alpha Bank.

Grupul de firme Copper Beech a anuntat in 2008 ca intentioneaza sa investeasca in cinci ani 2,5 miliarde de euro in constructia a 17.000 de locuinte in Bucuresti si zonele limitrofe, proiecte pentru care dezvoltatorul achizitionase deja 600 hectare de teren. Actionarul majoritar al grupului este Copper Beech Group, inregistrat in Cipru si controlat in principal de investitori britanici.

Pana in aprilie 2009 printre actionarii grupului s-a numarat si Diwaker Singh, cu o participatie minoritara. Diwaker Singh a fost pana in 2002 presedinte si director executiv al companiei Telemobil.