Insa, o incapere si o parte din gradina au ramas in proprietatea statului, care a pretins o chirie uriasa in comparatie cu sumele cerute politicienilor, care locuiesc in vilele de protocol.

"Numai in Romania exista asa ceva, cand a fost cedata proprietatea, un armean mi-a vandut-o mie, fara o camera 4 pe 4, ca aia era a statului. Eu, in mod normal - spune legea, as avea dreptul sa o cumpar, dar nu mi-o vinde nimeni", explica omul de afaceri.

Ion Tiriac spune ca a fost de acord sa plateasca suma ceruta de Regia Autonoma Administratia Patrimoniului si Protocolului de stat, insa a descoperit ca toti ceilalti chiriasi la stat dau cel mult 1.200 de euro, iar el de 20 de ori mai mult.

Casa, cumparata acum 16 ani de la proprietar, este in vecinatatea vilei Lac 1, acolo unde presedintele Romaniei isi primeste oaspetii straini. Chiar si asa, chiria nu ar trebui sa fie mai mare de cateva sute de euro, sunt de parere analistii imobiliari. Mai mult, la vanzarea unei camere de 16 metri patrati dintr-un imobil nu s-ar obtine mai mult de 20 de mii de euro.

"Un judecator sa spuna daca am dreptul sa cumpar, cat costa si cand mi-o da", spune Ion Tiriac.