"Anuntam incheierea pe 10 ani a unui contract de inchiriere cu Telekom Romania Telecommunications S.A. (fostul Romtelecom S.A.), parte a Deutsche Telekom Group, pentru o suprafata inchiriabila de circa 25.000 metri patrati, ocupand prima cladire de birouri din proiectul Globalworth Campus. Tranzactia reprezinta cea mai mare inregistrata in acest an si una dintre cele mai mari care a fost incheiata vreodata in Bucuresti", se arata intr-un anunt al companiei Globalworth controlata de omul de afaceri grec.

Globalworh mentioneaza intr-un raport publicat recent ca a inchiriat 60% din suprafata proiectele de birouri pe care le are in constructie in Bucuresti, Globalworth Campus si Bucharest One.

"Din 30 iunie 2014, am semnat un contract comercial totalizand 30.500 de metri patrati inchiriabili, cei mai multi in Globalworth Campus si Bucharest One, in curs de dezvoltare. Gradul de ocupare a proiectelor finalizate din portofoliul nostru a ajuns la 84%, in timp ce preinchirierile in proiectele in curs de dezvoltare totalizeaza 60% din suprafata inchiriabila", se arata in raport.

Operatorul de telefonie mobila Vodafone a inchiriat 16.000 metri patrati in turnul de birouri Bucharest One, pe care compania il va construi pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti, contract pe o perioada de 10 ani si de asemenea, compania chineza Huawei a inchiriat o suprafata de 2.500 metri patrati in cladire pentru o perioada de cinci ani.

Bucharest One va fi finalizat la sfarsitul lunii decembrie 2015 si va avea 23 de etaje, respectiv 53.923 metri patrati.

Proiectul Globalworth Campus urmeaza sa fie dezvoltat in Pipera, pe un teren cumparat de la distribuitorul farmaceutic Farmexim, detinut de omul de afaceri Ovidiu Buluc. Globalworth Campus urmeaza sa aiba 105.000 de metri patrati, in trei cladiri.

Floreasca One, proiect rezidential de lux, este dezvoltat prin intermediul firmei Victoria Venture, detinuta in proportie de 60% de Globalworth, restul actiunilor fiind in proprietatea firmei Mbahara Ltd din Cipru si a lui Paul Ioan Rafail.

Chiria medie in proiectele de birouri este de 14,4 euro/metru patrat/luna, in timp ce in cele industriale este de 3,77 euro/metru patrat/luna.

Globalworth a finalizat in acest an preluarea tuturor proiectelor in care Papalekas detinea prin diverse firme participatii majoritare sau minoritare, transferul fiind realizat la valori mai mici decat cea de evaluare. Proiectele preluate au fost cladirile de birouri Tower Center International, din Piata Victoriei, BOB si BOC, din Pipera si complexul rezidential Upground Estates.