"2014 a fost primul an post-criza cand au fost inregistrate in Bucuresti tranzactii cu terenuri pentru proiecte rezidentiale de mari dimensiuni. Acest segment de piata a fost dominat de cumparatori locali, primii care au speculat scaderea ofertei de locuinte. Unul dintre acesti jucatori este Metropolitan Residence (controlata de Robertino Georgescu si Dan Dragulin, n.r.) care au cumparat terenul fabricii Policolor (13,8 hectare) in estul Bucurestiului si cel al Turbomecanica (3,3 hectare) in vestul Capitalei", se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara Colliers.

Cei doi investitori au construit ca persoane fizice circa 1.500 de locuinte in Popesti-Leordeni, in sudul Bucurestiului.

Pe terenul de 14 hectare cumparat de la Policolor dezvoltatorii au anuntat ca vor sa construiasca in patru etape un proiect rezidential, care se va intinde pe 150.000 metri patrati si va include aproximativ 6.000 de apartamente. Termenul de finalizare este estimat pentru anul 2017, iar investitia totala va depasi cu mult suma de 100 de milioane de euro, potrivit declaratiilor anterioare ale investitorilor.

Georgescu si Dragulin au in diverse etape de constructie mai multe proiecte in zone precum Aviatiei, Policolor sau Mihai Bravu din interiorul Capitalei.

Pentru preluarea terenului de la Turbomecanica investitorii au ajuns la un acord la sfarsitul lunii noiembrie, insa contractul a fost aprobat de actionarii companiei luna trecuta.

Producatorul de componente pentru industria aeronautica Turbomecanica a scos la vanzare terenul dupa finalizarea relocarii productiei, iar banii obtinuti in urma tranzactiei vor fi utilizati pentru achitarea unui credit de la BRD.

Potrivit celor mai recente raportari, presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei, Radu Viehmann, detine 25,9% din actiuni, iar Dana Maria Ciorapciu are 15,1% din titluri. Restul de 59% din actiuni apartine altor investitori de pe bursa.