Proiectul va avea in total patru cladiri de birouri care vor avea o suprafata inchiriabila de 81.000 metri patrati si doua niveluri subterane cu 1.000 de locuri de parcare si 200 de locuri de parcare pentru biciclete.

Pe acoperisul cladirilor construite in faza a doua si a treia va fi construita o pista de alergat care se va intinde pe o suprafata de 380 de metri patrati.

Prima cladire va avea o suprafata de circa 22.000 mp, cu 11 etaje supraterane si doua niveluri de parcare subterana.

Managerul de tara al Skanska Property Romania, Aurelia Luca, a spus ca la sase luni de la finalizarea primei cladiri, dezvoltatorul va demara lucrarile la cea de-a doua faza, iar intregul proiect va fi finalizat in 2022, potrivit News.ro.

In ultimii ani, in zona Grozavesti- Politehnica s-au dezvoltat multe proiecte de birouri printre care si cladirile de birouri construite de Afi Europe.

Intrebata daca zona Politehnicii va deveni la fel de aglomerata ca Pipera, Luca a spus ca traficul este o provocare pentru fiecare capitala din lume.

Exista un sistem de metrou si nu va exista un risc ca aceasta zona sa devina precum Pipera”, a completat managerul Skanska.

Compania mai intentioneaza sa demareze si alte proiecte de birouri. “Mai avem un teren pe Barbu Vacarescu pe care intentionam sa construim un proiect de birouri in doua faze”, a declarat director Skanska Property pentru Romania si Ungaria, Marcin Lapinski.

In ceea ce priveste implicarea companiei in proiecte de infrastructura, presedintele Skanska Construction Romania, Richard Burleigh a spus ca “infrastructura din Romania este incitanta, dar procedurile sunt niste provocari”.

Acesta a mai spus ca dezvoltatorul urmareste infrastructura din Romania, dar asteapta momentul potrivit pentru intrat pe acest sector.

Rata de neocupare in cladirile de birouri din Bucuresti a atins cel mai mic nivel din ultimii noua ani, respectiv 9,5%, pe fondul numarului limitat de proiecte livrate si a cresterii cererii, potrivit unui raport publicat recent de compania de consultanta imobiliara CBRE.

Dezvoltatorii imobiliari ar putea livra in 2017 circa 300.000 de metri patrati (mp) de spatii de birouri in Romania, in scadere cu 14% fata de stocul-record de 350.000 mp finalizat in 2016, arata datele colectate anul trecut de News.ro de la companiile de consultanta imobiliara JLL, DTZ Echinox si CBRE.