Immofinanz AG a acceptat sa achizitioneze o participatie de 26% in CA Immo de la O1 Group Ltd, detinut de miliardarul rus Boris Mints, pentru 604 milioane de euro (682 milioane de dolari), sau 23,50 euro pe actiune, au anuntat luni cele doua companii, prezente si in Romania.

Immofinanz si CA Immo vor fuziona printr-o tranzactie in care actionarii ambelor companii vor deveni proprietari ai entitatii combinate. Portofoliul combinat al celor doua companii este in valoare de sase miliarde de euro.

"Prin achizitionarea participatiei in CA Immo si decizia de vanzare a portofoliului din Rusia, avem acum creata baza pentru aceasta fuziune. Entitatea combinata va fi unul din liderii pietei imobiliare din Europa Centrala si de Est (CEE)", a afirmat directorul general al Immofinanz, Oliver Schumy.

Anul trecut, CA Immo si Immofinanz nu au reusit sa achizitioneze reciproc participatii, dupa o lupta aspra intre cele mai mari companii imobiliare din Austria.

Portofoliul CA Immo este alcatuit in principal din proprietati imobiliare comerciale in Germania, Austria si Europa de Est.

Immofinanz, unul dintre cei mai importanti investitori imobiliari din Romania, si-a vandut in noiembrie intregul sau portofoliu logistic fondului american de investitii Blackstone, pentru a se concentra pe afacerile din Europa Occidentala.

In 2014 si 2015, rezultatele Immofinanz au fost afectate de expunerea la Rusia. In august, Immofinanz a anuntat ca isi va extinde activitatea in Germania, Austria si Polonia, dupa ce deprecierile de active din Rusia au provocat companiei pierderi in anul fiscal 2014.

Tranzactia cu Blackstone include toate cele 36 de centre logistice detinute de Immofinanz, din care 24 in Germania si restul in Ungaria, Romania, Polonia, Slovacia si Rusia, a anuntat Immofinanz.