Noul sediu al Renault va fi situat aproape de statia de metrou Preciziei si va fi dezvoltat de Elgan Offices, o companie detinuta in mod egal de Globalworth si Elgan Group, reprezentata de Simon Roth.

Proiectul va fi finalizat primul trimestru al anului 2019, cand Renault va ocupa intregul spatiu construit, cu o suprafata de peste 47.000 mp, pe o perioada de cel putin 11 ani.

Aceasta este cea mai mare tranzactie de leasing inregistrata vreodata pe piata de birouri din Bucuresti, a mai precizat compania. Ca urmare a acestei tranzactii, Renault Romania va deveni cel mai mare chirias al Globalworth.

Noul sediu reprezinta al doilea proiect de inchiriere incheiat intre Globalworth si Renault Romania.

Globalworth a anuntat in februarie ca a cumparat cu 42,5 milioane de euro depozitul care asigura distributia de piese de schimb pentru Dacia in apropiere de Pitesti de la compania Elgan, detinuta de omul de afaceri israelian Simon Roth.

“Noul nostru sediu unic din Bucuresti are deja un nume, ales de angajatii nostri: Renault Bucharest Connected. Pentru prima oara de cand Groupe Renault isi desfasoara activitatea in capitala, mai mult de 3.000 de angajati, zeci de echipe, sute de profesii se vor afla in acelasi loc si vor putea lucra chiar mai bine impreuna”, a afirmat directorul general al Groupe Renault Romania, Yves Caracatzanis.

Recent, Globalworth a lansat o emisiune obligatiuni denominate in euro prin care vrea sa atraga 550 milioane euro, aceasta fiind cea mai mare emisiune de bonduri corporative lasata de catre o companie care activeaza in Romania, a anuntat compania pe data de 13 iunie 2017.

Bondurile au o maturitate de cinci ani, scadenta la 20 iunie 2022, si o rata anuala a dobanzii fixa de 2,875%, platibila anual incepand cu 20 iunie 2018.

Compania a solicitat admiterea bondurilor pe lista oficiala a Bursei irlandeze si tranzactionarea pe piata reglementata.

Compania a mai anuntat ca fondurile atrase prin emisiunea de obligatiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar si in alte scopuri.

De la momentul infiintarii companiei Globalworth, in februarie 2013, investitiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiti pe finalizarea achizitiei a patru cladiri de birouri clasa “A” in Bucuresti.

In prezent, compania detine un portofoliu in valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

Compania de investitii imobiliare Globalworth a fost de acord in decembrie 2016 sa vanda catre Growthpoint o participatie de 26,9%, care va fi platita pana la 31 decembrie 2017.