Inchiderea tranzactiei va avea loc in trimestrul doi din 2015, potrivit unui comunicat al companiei.

Nusco Tower este localizata pe strada Gara Herastrau, aceeasi pe care se afla complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanka, din care Globalworth a cumparat recent prima cladire. Nusco Tower are o suprafata inchiriabila de 23.000 metri patrati, structurati pe 20 de etaje, fiind inchiriata circa 91% de chiriasi precum Oracle, Bayer si Volksbank.

Terenul cumparat de Papalekas are 2.434 metri patrati si este localizat in aceeasi zona, la 200 metri departare de Nusco Tower si aproape de Green Court Bucharest. Terenul are toate autorizatiile necesare pentru dezvoltarea a 12.000 metri patrati.

"Dupa achizitia Green Court Building A, aceste tranzactii consolideaza pozitia Globalworth in noua zona de afaceri a Bucurestiului. Nusco Tower este bine cunoscuta, in timp ce terenul Nusco Land este unul dintre foarte putinele terenuri disponibile in zona, care continua sa atraga chiriasi, mai ales multinationale", a declarat Dimitris Raptis, director executiv adjunct si director de investitii al Globalworth.

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investitii imobiliare fondata de dezvoltatorul si investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania in ultimii ani.

Grupul italian Nusco este controlat de familia Nusco, iar in Romania este si producator de usi, ferestre si parchet, operand doua fabrici, in Pipera, prin firma Pinum Doors&Windows.