Intrebat de daca exista resurse pentru reabilitarea locuintelor cu risc seismic din bani publici, premierul Dacian Ciolos spus, la randul sau, ca problema aceasta figureaza printre obiectivele programului sau de guvernare.

“Cautam resurse (...) pentru ca e unul din obiectivele pe care ni le-am fixat in programul de guvernare, cautam si resurse financiare, dar si solutii juridice, pentru ca nu-s de ajuns banii, trebuie si solutii juridice pentru a putea consolida anumite cladiri, pentru ca nu toate sunt in proprietatea publica, sunt si in proprietate privata si acolo lucrurile sunt mai complicate”, a spus premierul, citat de Agerpres.

Vasile Dincu a adaugat ca se lucreaza, deja, la cadrul legislativ si ca a avut discutii pe tema cu ambasadorul Japoniei. Potrivit acestuia, din cauza barierei legislative, anul trecut s-a cheltuit doar o cincime din bugetul alocat pentru reabilitarea locuintelor cu risc seismic, iar pentru acest an exista un buget de cinci ori mai mare, cu posibilitatea accesarii altor 300 de milioane de euro prin Ministerul Fondurilor Europene.

Ceea ce incercam sa facem - m-am intalnit cu ambasadorul Japoniei, care ne-a propus cateva idei, e sa realizam consolidari cu populatia inauntru, fara evacuare. Exista solutii la nivel international de consolidare pentru risc seismic fara sa evacuam populatia. Ne preocupa in modul cel mai serios acest lucru”, a precizat Vasile Dincu.