Unirii View, proiect dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts cu 33 milioane euro, va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 18.000 mp, livrarea fiind estimată pentru vara anului 2018.

Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu din Bucureşti, are parter, 17 etaje pentru birouri şi ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană pe 3 niveluri. Clădirea va atinge o înălţime de 73 de metri.

Atingem deja un grad de preînchiriere de aproape 25%, cu peste un an înainte de finalizarea proiectului, fapt care atestă interesul pentru Unirii View şi dorinţa companiilor de a îşi desfăşura activitatea într-o clădire de birouri modernă, în care chiriaşii îşi pot dezvolta atât afacerile, cât şi echipele”, a declarat Weerts.

Furnizorul de soluţii şi servicii software NTT Data România îşi va muta din 2018 sediul central din Bucureşti în zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din Bucureşti, suprafaţa preluată fiind de asemenea de patru ori mai mare faţă de cea actuală.

Concernului japonez NTT Data are afaceri anuale de peste 13 miliarde de euro şi peste 76.000 de angajaţi la nivel mondial.

Prima fază a dezvoltării Unirii View se va încheia în această săptămână, odată cu finalizarea lucrărilor subternare.

Antreprenorul general desemnat pentru Unirii View este Bog’Art, una dintre cele mai vechi şi mai renumite companii de construcţii din Bucureşti.

Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View, este un om de afaceri belgian care a derulat mai multe investiţii pe piaţa imobiliară din România, precum dezvoltarea şi vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiţii CTP.

Dezvoltatorii imobiliari au livrat în primele şase luni din acest an 43.000 de metri pătraţi(mp) de spaţii de birouri, ceea ce reprezintă doar o treime din suprafaţa de 140.000 mp anunţată a fi livrată în acest an, potrivit unei analize realizate de compania de consultanţă imobiliară JLL care mai arată că cererea totală de 185.000 mp a fost de patru ori mai mare decât suprafaţa nouă pe care dezvoltatorii au livrat-o în acest interval.