"Pe o piata aflata in continuare in plina criza, 15,5% din totalul apartamentelor scoase la inchiriere pe imobiliare.ro vizeaza segmentele de varf. Astfel, in cazul a 1.107 din cele 7.137 de apartamente de inchiriat, chiria lunara depaseste 1.000 de euro", se arata intr-un comunicat al portalului imobiliar.

Cel mai scump apartament scos la inchiriere in acest moment este un penthouse cu o suprafata utila de 450 mp din Herastrau. Cu 6.800 de euro, echivalentul a peste 14 salarii medii brute in Romania, poate fi inchiriat un apartament exclusivist cu 4 camere, cu vedere spre Parcul Herastrau, situat in imediata apropiere a restaurantelor si cafenelelor din zona. Imobilul in care se afla acesta are doua apartamente pe nivel. Fiecare dormitor este prevazut cu baie proprie si dressing.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe apartamente scoase la inchiriat se afla un apartament din Dorobanti. Locuinta este situata la primul etaj intr-un imobil cu trei etaje, cu cate un apartament pe nivel si are o suprafata de 309 mp la care se adauga 44 mp de terase. Apartamentul complet mobilat si utilat are 3 dormitoare, un living, 4 grupuri sanitare, 3 dressinguri, 4 terase si bucatarie.

Pentru un buget de 4.500 de euro, oferta este mai diversificata. Astfel, in Pipera, cu aceasta suma poate fi inchiriat un penthouse cu o suprafata utila de 380 mp. Apartamentul ocupa etajele 4 si 5 intr-un imobil din 2009 si are 3 camere si 2 grupuri sanitare. Livingul are acces la o terasa. Apartamentul este complet mobilat si utilat, inclusiv cu jacuzzi si sistem de alarma.

Desi considerabil mai ieftine decat in Bucuresti, zeci de apartamente ale caror chirii lunare depasesc 1.000 de euro sunt scoase pe piata in toate marile orase din tara.

Cel mai scump apartament de inchiriat in Cluj-Napoca este situat la etajul 1 al unei vile, in apropierea Facultatii de Medicina. Apartamentul este compus din living cu bucatarie, doua bai, doua dormitoare din care unul are baie proprie, hol si debara. Este utilat si mobilat modern si dispune, de asemenea, de 3 terase, loc de parcare si garaj cu telecomanda. Chiria lunara solicitata in acest caz este de 1.500 euro.

In Constanta, cel mai scump apartament de inchiriat are doar doua camere, dar o suprafata utila de 100 mp si este situat intr-un bloc nou, construit in 2010. Cu vedere la mare, complet mobilat si utilat, acest apartament poate fi inchiriat cu 1.700 euro/luna

Un apartament cu 4 camere, suprafata utila de 150 mp, doua bucatarii si doua bai, la 5 minute de mers pe jos de centrul orasului poate fi inchiriat un apartament din Brasov la 1.300 euro. Apartamentul se afla intr-un bloc construit in 2009, iar in acest pret sunt incluse un garaj si un loc de parcare

In general chiriile practicate in Iasi sunt mai scazute decat in celelalte mari orase din tara. De altfel, acest lucru reiese si din faptul ca cea mai scumpa chirie solicitata pentru un apartament din Iasi se ridica la 750 euro/luna.

Lansat in ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 30 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.