Casele din Londra sunt traditional mai scumpe decat cele din restul tarii. Totusi, criza a declansat o polarizare rapida a pietei, cu preturile proprietatilor in declin in fiecare regiune a Marii Britanii, cu exceptia capitalei, transmite Mediafax.

Cele mai bogate zece cartiere din Londra, incluzand Camden and Richmond, au o valoare de 552 miliarde de lire sterline, egala cu Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord la un loc. 

Concentrarea pe Londra si cateva din orasele din apropierea capitalei a fost sustinuta si de cererea din partea cumparatorilor straini, noteaza Financial Times. 

Divergenta puternica a valorilor proprietatilor va avea un impact dramatic si pe termen lung asupra mobilitatii fortei de munca si recuperarii economice, a declarat Lucian Cook, director pentru piata imobilelor de locuit la firma de consultanta Savills, care a intocmit studiul. 

Incepand din 2007, preturile caselor din Londra au crescut cu 15%. Doar acest avans, totalizand 140 de miliarde de lire sterline, depaseste valoarea tuturor proprietatilor rezidentiale din nord-estul Angliei.