"Pam Consult Consortium prezinta, in cadrul Targului Imobiliar National - tIMOn, un proiect nou, la un pret extrem de mic. Este vorba de un ansamblu social construit din containere, ce va insuma 100 de apartamente de 2 camere si va fi structurat pe 5 etaje. In timp ce consumul mediu din Romania este de 180 kWh/mp/an, ansamblul de locuinte dezvoltat de Pam Consult Consortium se va incadra in aproximativ 80 kWh/mp/an, diferenta fiind simtita puternic in costurile energetice ale locatarilor. Fiecare apartament va avea aproximativ 27 de metri patrati, iar imobilul va avea si lift", se arata intr-un comunicat al tIMOn.

Pretul unui apartament este de 12.000 de euro, astfel ca intregul ansamblu are o valoare de 1,2 milioane de euro. Blocul va avea o suprafata de 3.200 de metri patrati si va putea gazdui aproximativ 350 de persoane.

Citeste si: Cerere mare pentru apartamente mici. Dupa ce ani in sir s-au refugiat la periferie, dezvoltatorii revin cu proiecte in centru, in marile orase

"Casele din containere, desi un concept nou in Romania, au avut un succes rasunator pe piata internationala. Printre numeroasele beneficii ale acestora se numara durabilitatea, rezistenta la incendiu si costurile minime de intretinere. Un avantaj important al caselor din containere este faptul ca ele participa la mentinerea echilibrului ecologic al planetei. Practic, acestea sunt construite prin refolosirea containerelor de pe navele de transport maritim iesite din uz, iar majoritatea materialelor folosite pentru constructie sunt reciclabile", explica sursa citata.

Casele container au incorporate numeroase sisteme concepute pentru a economisi cat mai multa energie, precum acoperisurile verzi si sisteme pentru recoltarea apei de ploaie.

Greutatea mult mai mica a casei container fata de o casa obisnuita necesita minimum de fundatie, dar si reduce consturile de constructie. Unitatile prefabricate se livreaza complet asamblate, iar timpul destinat constructiei este redus considerabil.

Proiectul este prezentat la tIMOn, care se va desfasura in perioada 16-19 aprilie in Piata Constitutiei din Bucuresti.