146 de asociatii si fundatii au contracte cu RA-APPS . Chiriile sunt mult sub pretul pietei. 4 euro pe metrul patrat in loc de 10 sau 20.

Printre fundatii o gasim pe cea a fostului ministru de externe Teodor Baconshi. Dar si fundatiile fostilor ministrii Sorina Placinta si Mihai Stanisoara. Lista continua cu Anca Biris, fiica fostului sef SRI Virgil Magureanu. Transparency International, condusa de Victor Alistar are sediul tot intr-o cladire a statului, la fel si Fundatia Romania Mare, a lui Vadim Tudor.

Pe langa fundatii, alte 144 de firme au contracte cu RA-APPS. Cea mai mare chirie o plateste Magnus Imobiliar Consult. 67.000 de euro pe luna pentru 7.000 de metri patrati.

Printre chiriasi gasim si firme cunoscute cum ar fi Orange, Vodafone, Cosmote, RCS&RDS, Gazprom, Librariile Humanitas sau Gregory’s. Numele cunoscute in general platesc sume la pretul pietei. Pe listele Guvernului se afla si 9 cabinete de avocatura si birouri notariale.

Nici aceste liste nu contin adresele proprietatilor, asa ca este dificil de judecat la prima vedere daca sumele achitate sunt mici sau mari. RA-APPS a anuntat de anul trecut ca intentioneaza sa vanda o mare parte din proprietati, insa licitatiile au esuat deoarece preturile cerute au fost considerate prea mari.